Máte zmeškaný hovor? Dobře si prohlédněte číslo, ČR je pod útokem

APMS varuje před „prozváněči“ ze zahraničí. Za pondělí a úterý evidují operátoři desetitisíce zákazníků, kteří se potýkali s prozváněním ze zahraničních telefonních čísel z Alžírska (předčíslí +213), Pobřeží slonoviny (+225), Afghánistánu (+93)… Doporučení je prosté – nevolejte zpátky!

Za mezinárodní hovor totiž našinec zaplatí ranec peněz, zejména právě při volání do exotičtějších zemí, kde se minuty počítají klidně i na stokoruny. Za země, které operátoři uvádí jako příklad by nejvíce zaplatili zákazníci O2, minuta volání do Afghánistánu a Pobřeží slonoviny by je stála 113 Kč, Alžírsko je za 76 Kč/min (ceník).

T-Mobilem s Vodafonem jsou levnější, za tyto země si účtují 30, respektive 42 korun za minutu. Alžírsko má Vodafone dokonce jen za 11,50 Kč/min. Čeští mobilní operátoři hlásí, že drtivou většinu těchto čísel už zablokovali, útok však stále probíhá, takže se dobře dívejte jakou předvolbu vytáčíte.

Ale pozor, roamingová past číhá i uprostřed Evropy:

Diskuze (51) Další článek: Xiaomi Amazfit: Nadějný start zabíjí chybějící podpora [fotorecenze]

Témata článku: , , , , Volání, Alžírsko, , Pobřeží slonoviny, Zahraniční telefon, Kč/min, Afghánistán, Roamingová past, Česká republika, Předčíslí, Číslo, Útok, Hovor, Alžír, Zmeškaný hovor, Mezinárodní hovor, Operátor, Exotická země, Pro +, Evropa, Minuta volání,