Microsoft má novou appku, která rychle nahrne fotky z mobilu do počítače

Microsoft představil aplikaci (Android/iOS) Photos Companion, která slouží k rychlému kopírování fotek ze smartphonu do počítače s Windows 10.

Nejprve si musíte v PC otevřít aplikaci Fotky, kliknout v pravém horním rohu na tři tečky a zvolit Nastavení. Odrolujte dolů a v části Preview zapněte položku „Pomozte Microsoftu testovat funkci mobilního importu přes Wi-Fi“. Pokud položku v nabídce nemáte, bude třeba restartovat aplikaci, příp. ji aktualizovat z Microsoft Storu.

Poté, co v telefonu kliknete na tlačítko „Send Photos“, je třeba ve Windows 10 v aplikaci Fotky stisknout tlačítko Importovat - Z mobilního zařízení přes Wi-Fi. Následně se v počítači objeví QR kód, který načtete telefonem. Teď je třeba jen vybrat fotky, které chcete do počítače odeslat. Fotografie se do počítače přenesou přes Wi-Fi Direct, je však třeba aby telefon i počítač byly připojené ke stejné Wi-Fi síti. 

Mějte na paměti, že funkce je experimentální, takže nefunguje vždy podle představ. Po prvním neúspěšném přenosu však stačilo restartovat aplikaci v počítači a už přenosy fungovaly bez problémů. Drobným nešvarem je také občasné přeskupení fotek v mobilní aplikaci, které se objevuje po výběru několika prvních fotografií.

Aplikaci Photos Companion stahujte bezplatně na Google Play a AppStoru.

Microsoft má na Androidu a iOS dostupný i svůj prohlížeč Edge:

Diskuze (10) Další článek: Jak ušetřit za volání a internet? Hitem jsou rodinné tarify. Tady je jejich přehled

Témata článku: Microsoft, , , , , , , , , , , , Face Swap, Rychlé kopírování, Nešvar, Nov, Mobil, MOBI, Stejná wi-fi, Fotka, AppStore, Aplikace, F +, Micro, Microsoft store,