Motorole unikla půlka letošního portfolia. Chystá displej jako iPhone X, čtečku ukryje do loga

Motorola, mobilní divize Lenova, na uplynulém veletrhu CES 2018 uvedla pouze dva nové Moto Mods určené pro nejvyšší smartphonovou řadu Z. Přísun novinek tak očekáváme až v Barceloně a nyní se díky výraznému úniku marketingových materiálů zveřejněných portálem Droidlife dozvídáme, které to nejspíš budou.

Po pouhém půl roce na trhu se má nástupnického modelu dočkat smartphone vyšší střední třídy Motorola Moto X4. Výrobce pokračuje v číselné řadě, takže nás čeká Moto X5. Novinka přejde na modernější protáhlý tvar s menšími rámečky okolo displeje. Čtečka se vytratí zpod displeje a otázkou zůstává kam. Bude Moto X5 po Vivu další telefon se čtečkou pod sklem? Anebo to Motorola zkusí se skenem obličeje? Patrná je dvojice fotoaparátů na přední i zadní straně. Všimněte si také „vykouslého“ displeje po vzoru iPhonu X.

Protáhlý displej se dostane také do střední třídy, kterou opanuje trojice modelů legendární řady G v její už šesté generaci. Motoroly Moto G6, G6 Plus a G6 Play vsadí na sklo, výrazný kruhový objektiv fotoaparátu (u vyšších modelů duálního) a opět menší rámečky. Vypadá to, že nejnižší z trojice Moto G6 Play by mohla mít čtečku integrovanou do loga ve tvaru písmene M na zádech zařízení. U vyšších dvou modelů se zploštělá čtečka vejde na displejovou stranu.

Podobně řešenou čtečku bude mít i model nižší střední třídy Moto E5, který sklo na zádech vymění za plast a nabídne pouze jednoduchý fotoaparát. Jak už jsme si zvykli, Motorola opět připraví velké množství kombinací pamětí a vnitřního úložiště u všech modelů, a tak se vyznat v jejím portfoliu roku 2018 bude opět celkem fuška. První novinky by měly být oficiálně představeny na konci února v Barceloně.

Diskuze (13) Další článek: Huawei Mediapad M3 Lite 10: Překvapivě zajímavý společník [recenze]

Témata článku: Lenovo, Motorola, , , , , , , , , Přední strana, Číselná řada, Marketingový materiál, Motorol, Logo, Displej, Tvar písmene, Vysoký model, Displejová strana, Čtečka, Protáhlý tvar, Nástupnický model, Motto Mods, NIH, Model