Navigace Dynavix nyní nově i pro iPhone

Širokou nabídku navigačních aplikací pro iPhone obohatil český zástupce Dynavix. Veškeré funkce z klasických navigací byly přejaty i do této navigační aplikace, která si mapové podklady uchovává v paměti telefonu. Nechybí ani hlasové pokyny Pavla Lišky.

Vypíchněme nejzajímavější funkce: navigace upravuje trasu i podle denní doby. S největší pravděpodobností tedy TomTom, jako současný majitel TeleAtlasu, předává informace z vlastní databáze IQ Routes i ostatním tvůrcům navigačních aplikací. Dynavix disponuje databází rizikových míst, tedy silnice okolo škol, případně místa se zvýšenou nehodovostí. Tvůrci se chlubí také 99% pokrytím čísel popisných, navigace od domu k domu by tedy měla fungovat i na malých vesnicích.

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek

K tomu připočtěme dnes již standardní funkce jako navigaci v pruzích, 2D a 3D pohled na mapu, nabídku alternativní trasy, zakázané úseky, databázi radarů a mnohé další. Aplikace obsahuje i ovládání hudebního přehrávače a podporuje multitouch pro snazší ovládání.

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek

V tuto chvíli najdete na českém App Store tři verze navigace: ta nejlevnější stojí 19,99 Eur (asi 500 Kč) a nabídne mapové podklady České republiky. Verze rozšířená o mapy Německa a Slovenska stojí o deset Eur víc. Zatím nejdražší verze Central Europe (Česká republika, Chorvatsko, Rakousko, Německo, Maďarsko, Polsko, Slovensko, Slovinsko, Švýcarsko, Lichtenštejnsko) stojí 39,99 Eur, tedy asi tisícovku. Verze s mapami kompletní Evropy by měly brzy následovat.

Diskuze (17) Další článek: Asus: 3D tablety, netbooky s MeeGo i Androidem

Témata článku: , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Routes, Standardní funkce, Pro +, Nejzajímavější funkce, Nov, Nejdražší verze, Současný majitel,