Nokia 7 Plus může být bestseller. Má dobrou výbavu i rozumně nastavenou cenu

Nokia má první smartphone s protáhlým displejem a poměrem stran 18 na 9. Jmenuje se Nokia 7 Plus a vedle elegantního designu nabídne i čistý Android a duální fotoaparát. Výrobce vsadil na svůj oblíbený hliník, který má po obvodu kontrastní bronzové lakování. Záda mají matnou plastovou úpravu, která připomíná keramiku.

V horní polovině najdeme čtečku otisků a také lehce vyvýšený modul duálního fotoaparátu s optikou Zeiss. Díky různému ohnisku obou čoček můžete využít dvojnásobného optického přiblížení. Připraven je také profi režim s možností manuálního nastavení a oblíbená funkce Nokií, tzv. bothie, kdy zároveň pracuje přední i zadní fotoaparát.

Baterie s nečekanou kapacitou

Šestipalcový IPS displej s Full HD+ rozlišením má poměrně tenké rámečky a vyniká dobrým jasem i pozorovacími úhly. Telefon je zařazen do programu Android One, což znamená, že o aktualizace systému se stará přímo Google. Tím pádem je v telefonu čistá verze prostředí bez nadstaveb a také bez zbytečných předinstalovaných aplikací.

O výkon se stará procesor Snapdragon 660, který většině uživatelů bude postačovat, stejně jako 4 GB operační paměti a 64 GB vnitřního úložiště. Zkrátka poctivá vyšší střední třída. Příjemným bonusem je baterie s kapacitou 3 800 mAh, díky které vydržíte celé dva dny bez nabíječky a přitom se její přítomnost nijak zásadně nepodepsala na tloušťce zařízení.

Nokii 7 Plus toho nemáme mnoho co vytknout, obsahuje neošizenou výbavu a také maličkosti, které potěší, např. funkci Dual SIM nebo zachovaný 3,5mm jack. Prodává se přitom za akceptovatelnou cenu 10 tisíc korun.

Nokia 7 Plus
rozměry a hmotnost: 158 × 76 × 9,6 mm
displej: 6,0", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 2 160, 402 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (300|50 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 64 GB, microSDXC (256 GB), RAM: 4 GB, baterie: 3 800 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 660 (8× Kryo 265, 2 GHz, 14nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 12MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
48 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (14) Další článek: LG G7 ThinQ uniká na tiskových snímcích. Má výřez jako iPhone X, ale bradičku si neodpustil

Témata článku: Nokia, , , , , , , , , , , , , Nokia 7 Plus, Dobrý jas, Plus, Výbava, Rozum, Vyvýšený modul, Horní polovina, Tenký rámeček, Full HD, Akceptovatelná cena, Dobrá výbava, Přední fotoaparát,