Ohebný Samsung v prvních recenzích. Všichni křičí wooow! a ukazují na čáru uprostřed displeje

  • Představen byl v únoru, do rukou testerů se dostává až teď
  • Řeč je o skládacím Samsungu Galaxy Fold
  • Sesbírali jsme první dojmy z dvoudisplejové skládačky.

Samsung spustil před startem prodejů skládacího hybridu Galaxy Fold masivní kampaň, ve které upřednostnil influencery na úkor novinářů. YouTube je plný dojmů z revoluční novinky. Sesbírali jsme ty nejzásadnější poznatky.

Spojovací prvek? Wow efekt!

Veškerá námi zhlédnutá videa spojuje „wow efekt“ a není divu, vždyť po letech testování nudných placek máme konečně něco nového. Celek je těžší, než se na první pohled zdá, protažené tělo připomíná dálkový ovladač. Tloušťku má jako dva smartphony položené na sobě, ale překvapivě není v kapse u kalhot cítit více, než třeba Galaxy S10+. Všichni byli u vytržení ze zavíracího mechanismu, rozevření je otázkou chvilky, stejně tak zavření, v obou případech na konci dopomáhají magnety.

Pro některé má dokonce zavření Foldu uklidňující či „uspokojující“ účinek, podobně, jako byste neustále mačkali propisku nebo v dlani tiskli antistresový míček. V zavřeném stavu si můžeme z pohledu na spodní hranu všimnout jakéhosi drobného trojúhelníku mezi oběma díly, strana s pantem je tlustší, než strana druhá, proto zde na sebe displeje úplně nedoléhají. Zhruba 3mm mezera jde na vrub použité konstrukci. Pro otevření a zavření budou vždy třeba obě ruce, jednoruč nepochodíte. 

Galaxy Fold v Unbox Therapy:

Skvěle se Samsungu povedl přechodu z vnějšího displeje na vnitřní. Nejlépe to demonstruje YouTube video, které je na vnějším displeji titěrné, po otevření plynule přejde na velký vnitřní displej. Bez zaseknutí obrazu a či zvuku, vše působí přirozeně. Unbox Therapy o vnitřním displeji hovoří jako o nejlepším videozážitku na smartphonu, a není divu, protože větší displej u běžných smartphonů stěží nejdete.

Na ergonomii se rychle zvyká. Zaklapnutí Foldu je něco jako zavření notebooku, jen s tím rozdílem, že můžete pokračovat na malém displeji. Dvojitým poklepáním jej probudíte, čtečkou otisků na boku odemknete. Čtečka je podobná té použité u Galaxy S10e, a funguje na výbornou.

Samotný vnější displej je však určen spíše pro rychlou práci - např. pro napsání rychlé textovky, sledování příspěvků na sociálních sítích nebo pro vyřízení hovorů, a to pohodlně jednou rukou bez přehmatávání. S Foldem u hlavy si navíc budete připadat úplně přirozeně - jako s běžným, byť trochu tlustým, smartphonem.

Diskuze (17) Další článek: Mobilní Skype se u videohovorů naučil sdílet obrazovku telefonu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy Fold, ? Displej, Tester, Úkaz, Start prodejů, Spojovací prvek, Mac Pro