Oppo R19: Čtečka v displeji už nikoho neohromí, ale dvojitá selfie kamera by mohla

Čínské Oppo, jedna z největších smartphonových značek na světě, inovátor a naprostý chrlič novinek. Sotva jsme rozdýchali model R17 se dvěma bateriemi, je tady Oppo R19 se dvěma selfie kamerami. A to zajímavé na nich je, že kolem sebe nemají velký nevzhledný výřez, ale jen dvě drobné dírky přímo v AMOLED panelu.

Smysl je jasný, posunout poměr plochy displeje k ploše čelní strany blíže ke 100 %. Přitom displej s takovým hendikepem pracovat umí a dva drobné kroužky při prohlížení obsahu vadí rozhodně méně, než klasický „notch“.

Selfie nese označení „40MP dual front camera“, o zadním trojitém zatím nevíme nic, uvnitř má být kombinace 6 GB RAM a úložiště o kapacitě 128 GB. Grafika na displeji naznačuje podporu 5G sítí a čtečku otisků prstů umístěnou v displeji.

Podrobnější informace chybí, Oppo R19 se představí začátkem roku 2019.

Via NotebookCheck.net

 

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (9) Další článek: Jedno z mála. Samsung představil véčko W2019 se dvěma AMOLED displeji

Témata článku: Oppo, , , , , , , , Čtečka, Displej, Notebookcheck, Kroužky, Čtečka otisků, ? Displej, Čelní strana, Kamera, Neo +, Inovátor, Camera, Notebookcheck net, Chrlič, Neo, Podrobná informace, Čínské oppo,