Phiz je nejlevnější 3D skener na světě. Přesnost prý neutrpí

3D skener Phiz obsahuje otočný stůl a světelný zdroj, kameru musíte dodat – ať už v podobě smartphonu, nebo třeba webkamery. Také díky tomu se výrobci podařilo srazit cenu na minimum.

Světelný zdroj (zelený laser) připnete na notebook nebo telefon tak, aby nezakrýval objektiv kamery, před něj umístíte otočný stůl a na něho vložíte objekt, který chcete skenovat. Ten může mít velikost od 15 mm po 0,4 m. Společnost, Kiri Innovation, která za skenerem Phiz stojí, říká, že 3D model vytvoří za méně než 4 minuty a to s rozlišením 0,2 mm.

Představení 3D scanneru Phiz na videu:

3D skener Phiz však díky laserové projekci dokáže zachytit pouze geometrii a ne barevné textury. Ty zvládne až ve verzi Pro. V obou případech je však možné naskenovaný model ihned odeslat do 3D tiskárny, podrobnosti však výrobce zatím nesdělil. Skener totiž ještě není k dispozici, nicméně brzy se rozeběhne kampaň na Kickstarteru, ve které bude základní model stát 129 dolarů (cca 3 000 Kč) a model Pro pak 200 dolarů (cca 4 800 Kč). Následně budou ceny zvednuty na 200 respektive 250 dolarů. Více informací se dozvíte na oficiálních stránkách zde.

Diskuze (1) Další článek: RECENZE: Jen napůl chytré hodinky Armodd. Trumfem je vzhled a cena

Témata článku: , , , Přesnost, Stůl, Kamera, Model, Skener, Pře, Světelný zdroj,