Podívejte se na vnitřnosti Apple Watch Series 6. Vidět je nová výbava i komplikace při opravě

Apple Watch Series 6 přináší několik technologických novinek a iFixit se podíval, jak to vypadá uvnitř. Displej LTPO OLED má sice stejný maximální jas, oproti minulé generaci však přišel o funkci Force Touch, kterou Apple už loni sebral také iPhonům. Místo silnějšího zatlačení na displej se teď používá delší podržení prstu s haptickou odezvou.

Nové jsou senzory pro měření okysličení krve, tepu a EKG. Kromě kompasu a GPS mají hodinky také neustálé měření atmosferického tlaku (a tím pádem i nadmořské výšky).

Baterie u 44mm modelu má kapacitu 1,17 Wh, což je o 3,5 % více než loni, menší 40mm verze poskočila o 8,5% na 1,024 Wh. Taptic engine je také o trochu větší. Na fotkách v galerii uvidíte také nový čip U1 (UWB), nechybí Bluetooth 5, rychlejší Wi-Fi s frekvencí 5 GHz ani NFC.

Apple Watch S6 dostaly od iFixit hodnocení opravitelnosti 6 z 10. Tzn. horší opravitelnost hlavně kvůli některým velmi tenkým kabelům, které jsou přímo spojené s hlavním čipem Apple S6. To komplikuje případnou opravu ve spojení s nutným pájením.

Diskuze (9) Další článek: Toto je první teaser na Galaxy F41. Podle Samsungu začíná všechno důležité na F

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Pájení, IPhonům, Oprava, Watch Series, Čip, Watch SE, Komplikace, Force Touch, Vnitřnost, Hug, Watch, Výbava,