První tablet s průstřelem. Huawei chystá MatePad Pro s magnetickým stylusem

Huawei 25. listopadu v Šanghaji představí nové produkty řady Mate, a podle teaseru se konečně dostane řada na tablet MatePad Pro, o němž se již několik týdnů spekuluje. Mělo by se jednat o vůbec první tablet s průstřelem v displeji pro selfie kamerku, který má jít přímo proti iPadu Pro. Na zadní straně, zřejmě desetipalcového, tabletu od Huawei bude připraven duální fotoaparát. Na jedné z užších hran budou umístěny stereoreproduktory a mezi nimi USB-C konektor.

Mezi doplňkové příslušenství bude patřit flipové pouzdro s QWERTY klávesnicí, které se k tělu připojí magneticky. Stejný princip je použit i pro přenášení stylusu, který jednoduše přichytíte k jedné z delších hran. Čtečka otisků prstů bude umístěna přímo v displeji, výkon tabletu dodá čipset Kirin 990 s 8GB RAM. Interní úložiště by mělo být 256 GB. Uvnitř se (zřejmě) dočkáme operačního systému Android bez služeb Googlu, který bude přeskinován nadstavbou EMUI.

Představení čipsetu Kirin 990:

Zdroj Playfuldroid

Diskuze (16) Další článek: Niantic v Česku zpřístupnil schvalování pokéstop hráčům Pokémon Go s úrovní 40

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , Pro +, Huawei MatePad, Průstřel, Tab S, Čipset Kirin, Čipset, Huawei Kirin, MatePad,