Routes: Strava vám najde krásnou trasu i v neznámém prostředí

Sportovní platforma Strava je oblíbená zejména mezi cyklisty, ale plnohodnotně zaznamená nespočet dalších sportů od procházky přes lyže a posilovnu po kajak. Firma žije z placené prémiové verze Summit, takže se všemožně snaží dostat do ní nové atraktivní funkce. Poslední taková se jmenuje Routes a má vás navést na kvalitní trasy kdekoliv na světě.

Kolem svého domu to pravděpodobně znáte, ale co když vycestujete a chcete si kvalitně zaběhat, projet se na horském či silničním kole? Každá taková trasa bude úplně jiná, každý sportovec má jiné požadavky a v neznámém prostředí nemá moc vodítek, podle kterých se orientovat.

Strava má obrovské množství dat z každé sportovní aktivity, kterou kdy její uživatelé absolvovali. Aktivity jsou roztříděné podle druhu (kolo, běh, lyže…), obsahují informace o výškovém profilu apod. Trasy zobrazuje Strava do heatmapy, kterou si bezplatně může proklikat kdokoliv.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Heatmapa Strava je každý měsíc aktualizovaná a obsahuje data za poslední dva roky (kvůli aktuálnosti). Naopak v ní chybí trasy, které uživatelé označili jako soukromé. Na prostředním obrázku je sportovní areál v Novém Městě na Moravě.

A právě na heatmapě staví nové Trasy/Routes – tedy na předpokladu, že na kvalitní/pěkné trasy se sportovci vrací. Jak nová funkce Routes funguje, vám názorně ukážeme v galerii tohoto článku.

Nevýhoda? Nabídnutou trasu nelze změnit, přetáhnout její část někam jinam, jak to známe z Mapy.cz, nebo jiných aplikací. Na druhou stranu Mapy.cz plánují bez ohledu na „sportovní atraktivitu“ cest, protože taková data jim chybí.

Váš názor Další článek: Nenechte se nachytat, létající pouzdro na mobil je „fake“. A taky hodně zajímavý nápad…

Témata článku: , , , , Lyže, Heatmap, Pro +, Sportovec, Data, Nové Město na Moravě, Prostředí, Trasa, Prémiová verze, Uživatelé, Routes, Neznámé prostředí