Samsung dorovnal Huawei na špičce žebříčku fotomobilů. Má absolutně nejlepší video a selfie

Tohle je překvapení. Čekalo se, že si Huawei P30 Pro bude držet suverénní vedení v žebříčku DxO Mark dlouhé měsíce tak, jak tomu bylo loni u modelu P20 Pro. Ale Samsung je proti.

Dnes vydaná fotorecenze modelu Galaxy S10 5G dává mezi Huawei a Samsung bodové rovnítko, oba to mají za 112 bodů. Pojďme se ale podívat na dílčí skóre, protože celkové hodnocení se rozkládá na hodnocení fotografie a videa. Vedle stojí hodnocení selfie kamery.

Huawei P30 Pro

  • celkové skóre: 112 bodů
  • fotografie: 119 bodů
  • video: 97 bodů
  • selfie: 89 bodů

Samsung Galaxy S10 5G

  • celkové skóre: 112 bodů
  • fotografie: 117 bodů, tedy o dva body méně, a DxO uvádí, že Huawei má náskok hlavně díky 5×zoomu. Fotografie je pro DxO stěžejní disciplína, právě to je patrně důvod, proč je na prvním místě žebříčku Huawei, ale spíše jde o dělené první místo a „nejlepším fotomobilem současnosti“ se mohou chlubit oba výrobci.
  • video: 100 bodů, tohle je aktuální maximum, Samsung přebírá prvenství od Xiaomi Mi 9
  • selfie: 97 bodů, také tohle je aktuální maximum, nejblíže je o pouhý bod slabší Galaxy S10 Plus, pak až Google Pisel 3 s 92 body

Skvělá zpráva pro Samsung, ne tak skvělá pro českého zákazníka. S tímto 5G verzí současného vlajkového modelu Samsungu se u nás totiž nepočítá.

Jak Samsung dokázal vylepšit kvalitu obrazového výstupu 5G verze ve srovnání s Galaxy S10 Plus? Oba modely mají vzadu je stejnou trojici a vepředu stejnou dvojici kamer, ale 5G verze na obě strany přidává po jedné ToF kameře. Ty pomohou s bokeh efektem, ale podle DxO jde také o řadu dalších vylepšení softwarového charakteru. Většina stejných aktualizací dostala také LTE verze Galaxy S10 Plus, ale k ní už se DxO vracet nebude, každý telefon se testuje pouze jednou.

Diskuze (2) Další článek: Google Pay podporuje synchronizaci s Gmailem. Umí automaticky importovat věrnostní karty

Témata článku: Huawei, Samsung, , , , , , , Huawei P30 Pro, Samsung Galaxy S10+, Samsun, DxO Mark, Nejlepší video, Špička žebříčku, F +, Fotografie, Žebříček