Samsung Galaxy Note20 Ultra dokáže displej dle potřeby přepnout až na 10 Hz

Displejová divize Samsungu oficiální cestou oznámila existenci AMOLED displeje, který podporuje variabilní obnovovací frekvenci displeje. Má tím na mysli displejový panel z modelu Galaxy Note20 Ultra. A zatímco jiné smartphony fixně operují s obnovovacími frekvencemi 60Hz, 90 Hz, 120 Hz nebo dokonce se 144 Hz, Samsung v rámci nastaveného dynamického režimu umožní plynule přecházet mez 120 Hz, 60 Hz, 30 Hz a 10 Hz.

Jihokorejci u displeje používají technologii LTPO, která umožňuje dynamicky měnit obnovovací frekvenci displeje, což ostatně potvrzuje i Adaptivní nastavení plynulosti pohybu. Při běžném používání tak displej spotřebovává o 22 % energie méně, než dříve. Mezi největší výhody adaptivního režimu patří přepnutí na úsporný 10 Hz režim při zobrazení statického obsahu. Při jeho nastavení spotřebovává AMOLED panel o 60 % méně energie, než když je 10 Hz použito u konkurenčních zobrazovacích panelů.

Příklady jednotlivých obnovovacích frekvencí:

  • 120 Hz - práce s 5G obsahem, mobilní hry, scrollování v nabídkách
  • 60 Hz - sledování filmů
  • 30 Hz - čtení textů a textový vstup, např. psaní SMS a e-mailů
  • 10 Hz - statické zobrazení fotografií, jednoduché notifikace

Zřejmě jedinou vadou na kráse je to, že displej nedokáže při adaptivním 120 Hz režimu fungovat v maximálním rozlišení, ale pouze ve Full HD+. Budete si tak muset vybrat mezi maximálním rozlišením a plynulým scrollováním, k němuž však navíc v dynamickém režimu přibyly i další benefity v podobě nižší spotřeby baterie. 

Redakční představení Samsungu Galaxy Note20 Ultra:

Zdroj Samsung Display

Diskuze (14) Další článek: Kaufland si hraje s technologiemi. Zboží oskenujete vlastním mobilem a vyhnete se zdržení u pokladen

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, ? Displej, Bronzová, Galax Note, Samsungdisplay, Samsun, Samsung Displej, Čtení textů, Displej, Režim