Samsung kouzlí. Do mobilů přidal funkci, která zbaví fotky otravných chodců

Při testování Samsungu Galaxy S21 Ultra jsme objevili dvě atraktivní softwarové novinky. První je odstranění nechtěných objektů z fotografií pomocí umělé inteligence – takový rychlý samočinný photoshop v mobilu, nová funkce integrovaného fotoeditoru.

Při editaci stačí odrolovat na pravý kraj, kde se objeví funkce Mazání objektů. Ta je vhodná pro mazání nechtěných detailů, které vám kazí fotku. Primárně jde o mazání osob, vám vešly do záběru, ale funguje i s jinými objekty. Prvně AI rozdělí obrázek do segmentů, pak na ně stačí klepnout, zmizí a nahradí je vygenerované prostředí, které má splynout s okolím.

Umělá inteligence samozřejmě není všemocná, nejlepších výsledků docílíte při mazání objektů se stálým pozadím (např. běžec, plot, strom, koš, kontejner, apod) proti azurové obloze, bílé stěně nebo alespoň proti trávě. Pokud budete chtít mazat objekty z fotek pořízených za horších světelných podmínek nebo těch, které mají na pozadí stromy či strukturovanou zeď, je výsledek slabší.

Takhle funkci Object Eraser představil Samsung na nedávném Unpacked:

Problém je také fotka z širokoúhlého objektivu, nebo portrétového režimu. A platí, že čím menší odstraněný objekt je, tím lépe bude výsledná fotografie vypadat.

Využití umělé inteligence při mazání objektů ve fotkách chce Samsung výhledově dostat i do dalších modelů řady Galaxy, které běží na Androidu 11 a One UI 3.

Druhá softwarová vychytávka se bude líbit všem, kteří jsou citliví na soukromí. Ve formuláři pro sdílení fotek přibylo políčko, které z EXIF vymaže lokalizační informace, takže budete sdílet pouze obrazová data.

  Klepněte pro větší obrázek
Dosud k tomu bylo nutné používat aplikace třetích stran a hlavně jste si vždycky museli vzpomenout – teď se funkce připomene přesně v moment, kdy ji potřebujete.
Diskuze (23) Další článek: Řada X u Realme nekončí. Šéf značky láká na příští nový model

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Funkce, Chodec, Sdílení fotek, Plot, Pozadí, Mazání objektů, Mobil, EXIF, Fotka, Samsun, Strom, F +,