Samsung opět aktualizuje řadu Galaxy S20. Ultra dostane nový mód pro makro

Samsung vydal další firmwarovou aktualizaci pro řadu Galaxy S20, která se opět (už po kolikáté?) týká mobilního focení. Je vidět, že si výrobce vzal k srdci zpětnou odezvu uživatelů, a také příliš nelichotivá skóre modelů Galaxy S20 Ultra a Galaxy S20+ v testu DxOMark, z čehož budou profitovat zejména majitelé nejdražšího modelu řady Galaxy S20. Ultra totiž dostane zcela nový režim pro focení detailů.

Firmwarová aktualizace G988BXXU2ATE6 totiž přináší (pouze u Galaxy S20 Ultra) nový režim označený jako Close-Up Zoom. Ten má umožnit kvalitnější focení detailů či textů. Dle označení režimu očekáváme podobné chování snímače jako při focení detailů v manuálním režimu. Jen s tím rozdílem, že zoomový objektiv detail automaticky zaostří. Výsledkem by tak mohla být makra, která pořídíte z větší blízky, než z 10 cm, což je hranice hlavního 108MPx snímače. Pokud se s foťákem k objektu dostanete blíže, snímač na něj už nezaostří.

Všechny „es dvacítky“ se mohou těšit na rychlejší autofocus, větší kvalitu fotek pořízených v nočním režimu i na další vylepšení, která se netýkají fotoaparátu. Samsung vylepšil zvukovou kvalitu reproduktoru, zrychlil ultrazvukovou čtečku otisků prstů a navrch přidal květnovou aktualizaci zabezpečení. V Evropě je aktualizace dostupná zatím jen v Německu, jakmile se dostane i k nám, budeme vás informovat.

Redakční představení Samsungu Galaxy S20 Ultra:

Via Tizenhelp

Diskuze (3) Další článek: RECENZE: Apple iPhone SE (2020) – vstup do jablečného světa dlouho nebyl lákavější

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Samsung Galaxy S20+, Mód, Aktualizace, Režim, Evropa, Snímač, Pro +, Makro, Focení, Kolika, Německo, DOS