Šance pro Samsung. Huawei odsouvá start ohebného Mate X až na listopad

Po jarním škobrtnutí skládacího telefonu Samsung Galaxy Fold u konkurenčního Huawei zjistili, že mají čas navíc, a tak začali ladit také jejich skládací Mate X. V červnu oznámili start prodeje na září, se stejným datem firma zacházela, i když jsme Mate X koncem června fotili v Praze.

Teď je září za rohem a TechRadar přináší zprávu přímo z tiskové konference v shenzenské centrály Huawei, že se prodej Mate X znovu odkládá na listopad. Redakce se pro jistotu ještě jednou obrátila na tiskové oddělení firmy a obdržela šalamounskou odpověď „Start prodeje Mate X je stále naplánovaný mezi zářím a listopadem 2019“.

Tak že by Samsung byl s upraveným Foldem přece jen první? Jaké problémy asi hasili v Číně? Jsme daleko od pravdy, když hádáme, že i tady šlo o ohebný displej?

Stále nemáme první, ale v Shenzenu finišují druhou generaci Mate X

TechRadar přináší ještě jednu zajímavou zprávu. V Shenzenu se mluvilo už o další generaci Mate X. Prý dostane ještě více displejů, než má první generace. Další displej má přibýt na zádech – místo stávajícího ocelového plátu přibude další dotyková plocha. Není úplně jasné, k čemu bude dobrá, ale minimálně to zní zajímavě. Premiéry bychom se měli dočkat příští rok (a patrně hned v prvním pololetí).

Diskuze (15) Další článek: Galaxy Note10 trhá rekord v Antutu. Spíše než mamutí výkon za to může změna metodiky

Témata článku: Huawei, , , , Huawei Mate X, Samsun, Listopad, Displej, Generace, Shenzen, Šála, Shenzenu, Praha, Pro +, TechRadar