Sazkamobil si to vyříkal s ČTÚ a nakonec nebude vypínat internet po dosažení FUP limitu

Sazkamobil dnes v krátkém vyjádření korigoval informace zveřejněné před dvěma týdny společně s novým ceníkem služeb (viz níže pod čarou). Dotčené informace jsme v původním textu nechali, pouze jsou přeškrtnuté.

„Po vyjasnění interpretace Nařízení EU 2015/2120 o „Síťové neutralitě“ s ČTÚ, máme pro zákazníky dobrou zprávu. Od 1. 2. 2019 u datových balíčků po vyčerpání FUP NEBUDEME VYPÍNAT přístup k internetu, ale stále budeme pouze snižovat rychlost na 32 kb/s,“ říká ředitel Sazkamobilu Jan Schmiedhammer.


Původní článek vyšel 15. ledna s následujícím nadpisem:

Sazkamobil slaví 5 let a má nový paušál. 5 GB za 500 Kč není špatná nabídka, pokud nevyužíváte SMS

Sazkamobil v letošním roce oslaví pětileté výročí působení na českém trhu. V roce 2014 patřil k prvním virtuálním operátorům, kteří po „tarifní revoluci“ v roce 2013 zahájili svou činnost. Zároveň je Sazkamobil největším virtuálem, který nemá žádnou majetkovou spoluúčast u některého ze tří velkých síťových operátorů. Infrastrukturu mu pronajímá Vodafone.

Od února začíná Sazkamobilu platit nový ceník a všeobecné podmínky, podle nichž už operátor nebude po vyčerpání datového FUP limitu poskytovat omezené datové připojení zpomalenou rychlostí. Zákazníci se ale mohou těšit i na několik pozitivních novinek, včetně zcela nového paušálního tarifu.

Levnější dokup dat a nový paušál

Odměny za dobití u předplacené karty budou dostupné od 1. února 2019 pro všechny zákazníky, nejen ty registrované do Sazka klubu. U odměny Levné volání a SMS se snižuje cena za jednotku na 1 Kč (dosud 1,50 Kč/minutu hovoru a 1,30 Kč za SMS). Ostatní odměny včetně 1 GB dat zdarma zůstávají beze změny. Od února bude pro předplacenku Sazkamobilu k dispozici datový balíček 1 GB za 100 Kč – tato zvýhodněná cena (proti současným 190 Kč) bude platit při aktivaci v mobilní aplikaci.

Klepněte pro větší obrázek

Nabídku čtveřice paušálních tarifů uváděných pod názvy Šťastný tarif s číslovkou podle výše měsíčního paušálu obohatí od 18. února 2019 nejvyšší Šťastný tarif 497. Za necelou pětistovku měsíčně získá zákazník 5 GB dat a 500 volných minut do všech tuzemských sítí. Po vyčerpání hlasových jednotek se za každou další minutu platí 0,90 Kč. SMS jsou zpoplatněny stejnou částkou hned od první zprávy. Vzhledem k objemu dat jde o konkurenceschopný tarif – 5 GB nabízí síťoví operátoři za cenu okolo 800 Kč, i když se zcela neomezenými hovory a SMS.

Uživatelé tří nejvyšších paušálů mohou od 18. února taktéž dokupovat 1 GB dat za 100 Kč při aktivaci v mobilní aplikaci, anebo v internetové samoobsluze za 147 Kč. Výhodou všech paušálů Sazkamobilu zůstává bezzávazková smlouva uzavíraná na dobu neurčitou s maximální výpovědní lhůtou 30 dní, resp. do konce zúčtovacího období. Sazkamobil zároveň změní účtování mezinárodních hovorů a SMS posílaných na zahraniční čísla v rámci EU na 2,50 Kč/min, resp. 1,50 Kč za SMS. Vyhoví tak s předstihem nové evropské regulaci, která začne pro všechny operátory platit v květnu.

Diskuze (52) Další článek: Samsung si patentoval skládací herní telefon s konzolovými tlačítky

Témata článku: , , , , , , , , , Datový fup, Nový ceník, Český trh, Šťastný tarif, Měsíční paušál, Neomezený hovor, Předplacená karta, GB data, Nejvyšší paušál, První zpráva, Volná minuta, Tarifní revoluce, Nový paušál, Všeobecná podmínka, Operátor, Mezinárodní hovor