Se skládacím mobilem přispěchá i Motorola. Novodobý RAZR přijde v únoru

Rok 2019 bude ve světě mobilních telefonů patřit novým skládacím a ohebným konstrukcím. Každý, kdo chce být aspoň trochu považován za technologického inovátora, bude muset aspoň jedno takové zařízení představit. Každý výrobce ale volí vlastní strategii, částečně i podle toho, jaké komponenty je schopen vyrobit vlastními silami, aby cena zařízení nebyla astronomická.

Americká Motorola s čínským vlastníkem Lenovo v zádech má ve svém portfoliu mnoho patentů i cenných marketingových názvů. Už letos v únoru, snad ještě před veletrhem v Barceloně, má dojít k očekávanému vzkříšení modelu RAZR, uvádí portál Fonearena.com. Nepůjde však o „hloupé“ véčko s tlačítkovou klávesnicí, ale chytrý telefon s ohebným displejem. Jeho cenovka má šplhat až na 1 500 dolarů.

Motorola má nejprve prodávat nový RAZR exkluzivně prostřednictvím amerického operátora Verizon. Zda bude následovat i globálně dostupná verze, není v tuto chvíli známo. Vzhledem k vysoké ceně zařízení Motorola pravděpodobně nejprve vyrobí menší „ověřovací sérii“ a v případě jejího úspěchu by připadala v úvahu sériová výroba. Parametry ani podoba flexibilního Razru v tuto chvíli nejsou známy.

Zavzpomínejte s námi na legendární Motorolu RAZR: 

Diskuze (5) Další článek: Další únik! Podívejte se, jak vypadá nepředstavený Pixel 3 Lite na videu

Témata článku: Lenovo, Motorola, , , , , , Mobil, Ohebný displej, Sklad, Skládací mobil, Razru, Únor, Dostupná verze, Fonearena, Razer, UNO, Inovátor, Dolar, Vysoká cena, Odnož, Sériová výroba, Ráz, Motorol, Verizon,