Slovenské O2 má novou „volací“ kartu. Hovor stojí 2,60 Kč a volat lze i na česká čísla

  • Volat se SIM kartou českých operátorů se prostě nevyplatí
  • Udělejte si výlet na Slovensko a pořiďte si za 2 eura O2 Voľnosť
  • S kartou zaplatíte 0,1 eura (2,60 Kč) ne za minutu, ale za celý hovor

Minuta volání za 4,90 Kč, to je běžná cena, ze kterou si jako předplacenkář s O2 kartou v tuzemsku zavoláte mimo vlastní síť. A pokud nedobijete alespoň za tři stovky, tak i do vlastní sítě. Operátor sice přišel s nabídkou neomezeného volání za 20 Kč na den, ale i to má dobře spočítané – stačí minuta hovoru a platíte za celý den...

 

Sazba 2,60 Kč/hovor platí i pro volání v ČR na všechna čísla českých operátorů

 

To slovenské O2 přišlo s předplacenou kartou Voľnosť díky které můžete volat až 60 minut bez ohledu na síť za 10 eurocentů (2,60 Kč za hovor nikoliv za minutu hovoru) bez dalších podmínek. Žádné povinné dobíjení apod. Vzhledem k roamingové regulaci můžete za 10 eurocentů/hovor volat v rámci celé EU. Čili z jakékoli unijní země na kterékoli číslo, které náleží do sítě kteréhokoli z operátorů působících v EU. Třeba do ČR z Chorvatska.

Zrada nastává v okamžiku, kdy by někdo z vašich přátel s českým číslem chtěl volat vám. Takový hovor by byl zpoplatněn jako volání na slovenské číslo, čili mezinárodní hovor. Například u českého O2 to je 12,48 Kč (viz ceník).

Klepněte pro větší obrázek
Nejblíž státní hranici jsou prodejny ve Skalici (Hodonín) a v Čadce (Třinec)

Jako primární číslo, tak pro nás není předplacenka O2 Voľnosť vhodná (kamarádi by se prohnuli), ledaže byste se třeba vždy nechali prozvonit a volali zpět, nebo ji v dualSIM telefonu používali jen na odchozí volání a hovory přijímali na primárním čísle, které kamarádi znají.

Karta vychází v limitované edici, zakoupit půjde jen do konce roku

Jen pro info, na kartě si můžete aktivovat balíček 1 GB za pět euro (130 Kč), čerpat lze opět v celé EU. SMS vyjde na 5 eurocentů, tedy 1,30 Kč.

Môžem objednať aj do Česka?

Zásadní otázka, odpověď je bohužel záporná. Pro kartu si musíte osobně na některou z prodejen, nebo si ji nechat doručit na slovenskou adresu. Karta stojí 2 eura a dobíjet ji můžete i z ČR pohodlně kartou. Nezapomeňte, že na Slovensku jsou karty vedené na jméno, proto je potřeba mít při koupi platný pas nebo občanský průkaz.

Na téma programu O2 Voľnosť se diskutuje i na fóru MobilMania

Jak vybrat mobil s nejlepším poměrem výkon/cena:

Diskuze (64) Další článek: Top Samsungy v akci! O2 dává na Galaxy S8 a S8+ slevu 4 000 Kč

Témata článku: , , , , , , , , Mezinárodní hovor, Celý hovor, Minuta volání, Otázka, Skalice, Slovensko, Občanský průkaz, Celá eu, Nejlepší poměr, Státní hranice, Minuta hovoru, Sto, Slovenské číslo, Čad, Roamingová regulace, Předplacená karta, Vole