Sony vyprodává starší vlajkové modely. Chystá půdu na příchod Xperie 1

Sony začíná s výprodejem loňských vlajkových modelů Xperia XZ2 a Xperia XZ3. V sousedním Německu se telefony ve známých řetězcích s elektronikou MediaMarkt a Saturn dají pořídit se zajímavou slevou okolo 40 %.

Rok stará Xperia XZ2 přijde aktuálně na 359 eur (cca 9 200 Kč), půl roku starý model Xperia XZ3 se prodává za 499 eur (cca 12 800 Kč). V českých obchodech cena zatím tak nízko neklesá a činí 10 990 Kč za Xperii XZ2, resp. 18 990 Kč za Xperii XZ3.

O kompakty je stále zájem

Poslední kompaktní smartphone od Sony – Xperia XZ2 Compact za 12 990 Kč je v tuto chvíli dokonce dražší než sourozenecký model Xperia XZ2. Pomalejší zlevňování ukazuje na pokračující zájem o menší smartphony, kterých se v letošním portfoliu Sony paradoxně bohužel zřeklo.

Všechno tak sází na jedinou kartu v podobě vlajkového modelu Sony Xperia 1. Ten by měl přinést zejména vylepšený fotoaparát schopný konkurovat světové špičce a 4K OLED HDR displej s poměrem stran 21 : 9. Zatím ovšem není jasné, kdy přesně výrobce novinku představenou v únoru v Barceloně na trh uvede. Naopak předběžnou cenu už tušíme, měla by se pohybovat okolo 25 tisíc korun.

Diskuze (7) Další článek: Google láká na představení levnějších Pixelů. Ukáže je na konferenci I/O

Témata článku: Sony, , , , , , Sony Xperia 1, Sony Xperia XZ2, Sony Xperia XZ2 Compact, Sony Xperia XZ3, MediaMarkt, Model, Německo, Vlajkový model, Příchod, Saturn, Půda