Sony Xperia XZ1 uniká v plné parádě. Známe i výbavu nové vlajkové lodi

Sony chystá na veletrhu IFA 2017 premiéru hned několika smartphonů. Jedním z nich bude téměř s jistotou vlajkový model Xperia XZ1. Podoba novinky unikla na věrohodných snímcích, které jako první zveřejnil turecký portál SonyXperiaAilesi.com.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Vizuálně bude Xperia XZ1 v podstatě zmenšenou verzí aktuální vlajkové lodi Xperia XZ Premium. Úhlopříčka displeje se zmenší na 5,2 palce, panel si vystačí pouze s Full HD rozlišením, ale nepřijde o podporu HDR zobrazení. Zařízení si také zachová podporu Hi-Res Audio.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

V oblasti výkonu se Xperia XZ1 spolehne na procesor Snapdragon 835, 4 GB RAM a 64 GB rychlého vnitřního úložiště UFS. Fotoaparát Motion Eye s 19Mpx senzorem bude stejný jako v Xperii XZ Premium s natáčením ultra zpomaleného videa. Konstrukce nabídne kovové tělo a odolnost proti vodě a prachu IP68. Nesmí chybět už obvyklá hardwarová spoušť fotoaparátu a čtečka v bočním odemykacím tlačítku. Novinka bude představena 31. srpna v Berlíně.

Novinka bude vycházet z designu modelu Xperia XZ Premium:

Diskuze (26) Další článek: Huawei navýšilo tržby z prodeje smartphonů a upevnilo pozici světové trojky [infografika]

Témata článku: Sony, , , , , , , , , Sony Xperia XZ1, Premium, Sony Xperia, Full HD rozlišením, Výbava, Zmenšená verze, Motion, Novinka, UFS, Son, Plná paráda, Hardwarová spoušť, Full HD, Úhlopříčka, Vlajkový model, Loď