Tohle je 100 nejúspěšnějších technologických firem. Ne, první není ani Apple, ani Google

Agentura Thomson Reuters zveřejnila žebříček Top 100 Global Tech Leaders pro rok 2018, který už tradičně mapuje nejúspěšnější technologické firmy. Stovka je řazená abecedně, pořadí se vyhlašuje pouze pro první desítku, a ta letošní vypadá takhle:

  1. Microsoft
  2. Intel
  3. Cisco
  4. IBM
  5. Alphabet
  6. Apple
  7. Taiwan Semiconductor Manufacturing
  8. SAP
  9. Texas Instruments
  10. Accenture

Žebříček se sestavuje na základě algoritmu o 28 proměnných z 8 oblastí: finance, důvěra investorů, riziko a odolnost, dodržování právních předpisů, inovace, lidské zdroje a sociální odpovědnost, dopad na životní prostředí a reputace (která se hodnotí na základě analýzy zpráv o firmě v médiích).

Geograficky dominuje Severní Amerika, i když přesnější by bylo napsat USA (45 firem ze 100), protože Kanada přispěla pouze dvěma jmény. Silné jsou Japonsko a Taiwan (po 13 firmách), posiluje Indie (5 firem), Korea má kupodivu pouze tři (kromě očekávaného Samsungu a LG je to SK Hynix, která vyrábí čipy). Evropa se poskládala na 14 firem, na Českou republiku se nedostalo.

O metodologii žebříčku Top 100 Tech Leaders:

 

Diskuze (7) Další článek: Pokémon Go Community Day uvede speciálního pokémona jen na pár hodin

Témata článku: Apple, Google, Microsoft, Samsung, , , , , , , , , APP, Důvěra, Technologická firma, Česká republika, Nen, První desítka, CIS, F +, Finance, Thomson Reuters, Lidský zdroj, Accenture, Japonsko,