Toto jsou první fotografie odolného tabletu Samsung Galaxy Tab Active 2

V polovině září se na internetu začalo mluvit o nástupci dva roky starého tabletu Galaxy Tab Active od Samsungu. Znali jsme již základní specifikace z benchmarku GFXbench, k němuž se nyní přidaly další hardwarové detaily a také první tiskové fotografie tabletu. Tento outdoorový model se tak na trhu ukáže zřejmě ještě během podzimu.

Nový tablet bude mít produktové označení SM-T390/SM-T395 a bude cílen zejména na uživatele z firemního segmentu. Z designového pohledu však neočekávejte žádné výrazné změny, výrobce chtěl totiž zachovat kompatibilitu s příslušenstvím původně určeným pro první generaci, zejména doplňky pro boční POGO konektor. Navíc tak budou zřejmě jen vyztužené rohy, které mají tablet lépe chránit při pádech. Odolnost IP68 tedy zůstává, tablet bude vážit 419 gramů při tloušťce 9,9 milimetrů.

A zatímco se design neměnil, uvnitř bylo potřeba sáhnout k razantnímu vylepšení hardwaru. Tablet běží na osmijádru Exynos 7880 a na 3GB RAM, 16GB interní úložiště rozšiřují paměťové karty microSD. Základní verze tabletu má maximem Wi-Fi, tablet se však bude prodávat i v LTE variantě. Z předchozí generace zůstala uživatelsky vyměnitelná baterie o kapacitě 4 450 mAh a bohužel také displej, 8" TFT LCD zobrazovač s podprůměrným rozlišením 1 280 × 800 pix.

Jedno z ukázkových využití 1. generace tabletu Galaxy Tab Active:

Pod displejem budou umístěny základní ovladače Androidu v tlačítkové podobě, do domovské klávesy bude integrován snímač otisků prstů. Nad displejem zase najdeme notifikační LED diodu a 5Mpix kamerku pro selfie. Hlavní fotoaparát na zadní straně bude osmimegapixelový. O nabíjení se postará USB-C konektor na spodní hraně a chybět zde nebude ani 3,5mm jack.

V tabletu bude běžet operační systém Android Nougat, jeho koncová cena se má podle spekulací pohybovat v rozmezí 500 - 600 EUR (12 600 - 15 500 Kč), a to podle zvolené varianty.

Zdroj Winfuture

Diskuze (4) Další článek: Huawei Mate 10: Se špičkovým hardwarem a umělou inteligencí na palubě

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Tab Active, Lte varianta, Outdoorový model, TFT LCD, Vyměnitelná baterie, Základní specifikace, Operační systém, Active, Foto, Odolný tablet, Displej, Generace,