Výměnné kryty Moto Mods skončí. Pro výrobce znamenaly řadu omezení

Motorola skončí s výrobou smartphonů kompatibilních s výměnnými kryty Moto Mods. V rozhovoru pro portál Živé.sk v rámci veletrhu IFA to uvedl viceprezident společnosti Lenovo pro Evropu Antony Barounas. Firma se podle něj nechce nechat svazovat technickými omezeními, které modulární konstrukce přináší.

Klepněte pro větší obrázek

Lenovo vlastní Motorolu od roku 2014, první modulární smartphone Lenovo Moto Z představilo v roce 2016. Tehdy slíbilo tříletou podporu výměnných modulů Moto Mods. Svůj slib firma dodržela a letos pro americký trh představila dokonce čtvrtou generaci smartphonu Moto Z4. Ten bude ale podle všeho poslední.

Důvodem mají být omezení, která s sebou modulární konstrukce nese – zejména velká tloušťka zařízení s připnutým modulem, zakrytí některých ovládacích prvků, nemožnost měnit půdorysné rozměry nebo náročnost některých Moto Mods na baterii. Pro některé nové technologie nebude přídavný kryt vůbec potřeba – např. 5G konektivita, což Motorola dosud řeším Modem, už je běžnou součástí telefonů.

Posledním smartphonem s podporou Moto Mods je Moto Z4:

Na druhou stranu jsou stále periferie, které bude vždy praktičtější mít zvlášť mimo telefon, např. projektor, tlakoměr nebo výkonnější reproduktor. Zbývající Moto Mody se budou doprodávat po dobu existence modelu Moto Z4 na trhu. Po skončení prodeje celý projekt nejspíš bez náhrady zanikne.

Diskuze (7) Další článek: Sazkamobil má akční datovou nabídku: 5 GB za 270 Kč pro předplacenkáře

Témata článku: Lenovo, Motorola, , , , , Kryt, Motto Mods, Periferie, Lenovo Motto, Konstrukce, Omezení, Pro +, Modul