Výřez a AI pro každého. Xiaomi Redmi 6 Pro dostalo prémiové funkce do nižší třídy

Vykousnutý displej, podobně jako dnes ten širokoúhlý, už nebude znakem smartphonů pouze vyšších tříd. Postaralo se o to Xiaomi, které v Číně představilo model Xiaomi Redmi 6 Pro, jenž opět o něco víc zahustí střední třídu. Přidá rozumný výkon a navíc i podporu umělé inteligence (AI) ve fotoaparátu.

Nabídka Xiaomi začíná být lehce nepřehledná. Výrobce totiž drží při životě celkem tři řady (Mi, Mi Mix, Redmi), v rámci kterých se nebojí ještě rozlišovat modely Note a „ne-Note“, přidává do názvů doplňková písmenka (A, X, S) nebo přívlastky (Plus, Pro, Prime). Tento způsob značení umožní velké množství kombinací a tudíž i mnoho různých modelů.

Xiaomi brzy pošle do prodeje i model Mi 6X s čistým Androidem:

Xiaomi Redmi 6 Pro doplňuje nedávno započatou generaci Redmi 6, v níž bude třetím a prozatím nejvyšším zástupcem. Teprve jako druhý model v nabídce Xiaomi (po vlajkovém Mi 8) přijde s vykousnutým displejem, jenž na 5,84palcové úhlopříčce nabídne širokoúhlé Full HD+ rozlišení a poměr stran 19 : 9. Záda telefonu jsou kovová a najdeme na nich čtečku otisků.

Výkon dodá pro střední třídu postačující procesor Qualcomm Snapdragon 625, jenž v Číně doplní několik paměťových variant, nejnižší bude 3 + 32 GB. Duální hlavní fotoaparát nabídne rozlišení 12 + 5 Mpx a bude podporovat i umělou inteligenci včetně portrétů a odemykání pomocí obličeje. Za zmínku stojí ještě trojitý slot, který pojme zároveň dvě SIM kartu a jednu paměťovou kartu, zachovaný 3,5mm jack a baterie s kapacitou 4 000 mAh. Novinka je zatím určená pouze pro Čínu, globální verze bude zřejmě představena později. Česká cena by se mohla pohybovat mezi 5 a 6 tisíci korunami.

Xiaomi Redmi 6 Pro
rozměry a hmotnost: 149 × 72 × 8,8 mm, 178 g
displej: 5,8", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 2 280, 435 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS
paměť: 32 GB, microSDXC (256 GB), RAM: 3 GB, baterie: 4 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 625 (8× Cortex-A53, 2 GHz, 14nm)
operační systém: Google Android 8.1 (Oreo)
fotoaparát: 12MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
44 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (8) Další článek: Druhá beta už je normálně použitelná. Jak získat iOS 12 bez vývojářského účtu už dnes

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , , , Xiaomi Redmi 6 Pro, Velké množství, Pro +, Model, DOS, Pře, Širokoúhlý HD, Výřez, Třída, #Xiaomi, Paměťová varianta, Česká cena,