Výrobce Nokií zakládá ve Finsku nové výzkumné středisko. Soustředí se na zabezpečení mobilů

Výrobce telefonů Nokia, společnost HMD Global, založí v domovském Finsku nové středisko pro výzkum a vývoj technologií. Hlavním zaměřením R&D kampusu s názvem „Centre of Excellance“ bude bezpečnost a spolehlivost mobilních technologií. Středisko zahájí okamžitý nábor softwarových odborníků, uvádí firma v tiskové zprávě.

Klepněte pro větší obrázek

Centrum bude postaveno na základech práce společnosti Valona Labs, kterou HMD Global odkoupilo. Středisko se sídlem ve finském městě Tampere se bude specializovat na oblast software, bezpečnosti a služeb. HMD Global se tak z dosud ryze hardwarového výrobce stane společností zaměřenou také na software. Firma počítá s využitím inovací ve svých smartphonech prodávaných pod licencovanou značkou Nokia.

Zabezpečení a budoucnu i obraz a zvuk

První choutky nezůstat pouze výrobcem zařízení ukázalo HMD Global už letos na jaře, kdy se díky službě HMD Connect stalo jakýmsi alternativním virtuálním operátorem v roamingu. Služba slouží zejména pro cestovatele po různých světových zemích a má jim usnadnit přístup k cenově akceptovatelným mobilním datům bez nutnosti pokaždé shánět a měnit lokální SIM kartu. Také tato služba najde svoje vývojové zázemí v novém středisku v Tampere.

Mezi nové úkoly centra bude patřit vývoj technologií pro vzdálené zamknutí zařízení, správa podnikové mobility, zabezpečení software mobilních telefonů, bezpečná síťová komunikace a takzvané Black Box testování. To prověří fungování software z pohledu běžného uživatele, který nezná strukturu programu. Výrobce má také ambice rozšířit oblast působnosti centra tak, aby v budoucnu rozvíjelo i zobrazovací a zvukové technologie. Středisko povede bývalý ředitel Valona Labs Ari Heikkinen.

Váš názor Další článek: Potvrzeno. Samsung na online akci Galaxy Unpacked ukáže 5. srpna spoustu novinek

Témata článku: Nokia, , , , , , , , , Středisko, Zázemí, Výzkumné středisko, Finsko, F +, R & AMP, Výrobce, Tampere