Výrobce potvrdil příchod Honoru 20 Lite. Bude to dvojče Huawei P30 Lite s nižší cenovkou

Honor na včerejším setkání s fanoušky v pražské kavárně IF Café potvrdil příchod nového smartphonu střední třídy Honor 20 Lite. Do prodeje na českém trhu se dostane v květnu za cenu okolo 7 tisíc korun. Výbavou půjde prakticky o identické dvojče s koncernovým modelem Huawei P30 Lite. Honor bude mít příznivější cenovku a o něco nižší specifikaci fotoaparátu.

Full HD+ IPS displej s kapkovitým výřezem pro selfie kameru používá poměr stran 19,5 : 9 a narostl na úhlopříčku 6,2 palce. Záda telefonu jsou skleněná a ve dvou ze tří existujících barev obsahují gradientový přechod. Také černá varianta ale dělá na světle zajímavé efekty. Čtečka je umístěna v tradičním místě na zádech.

O výkon se stará procesor Kirin 710, připraveno je 4 + 128 GB paměti s možností rozšíření microSD kartou (sdílený slot s druhou nanoSIM). Zadní trojitý fotoaparát nabídne sestavení 24 + 8 + 2 Mpx se širokoúhlým záběrem, selfie kamera má rozlišení 32 Mpx. Potěší duální Wi-Fi (2,4 a 5 GHz), 3,5mm jack, naopak zklame zastaralý microUSB konektor. Přes něj se bude dobíjet baterie s kapacitou 3 400 mAh. Telefon běží na Androidu 9 s nadstavbou EMUI 9.0.1 od Huawei.

Váš názor Další článek: V Apple Storu se našly štěnice. Ne, nejde o špionáž od konkurence...

Témata článku: Honor, , , , , , , , , , , Honor 20 Lite, Příchod, Lít, Cenovka, Dvojče,