Vyzkoušejte si nejnovější fotoaplikaci z Pixelů na vašem stávajícím Androidu

Po deseti dnech od představovací akce Googlu, na které americký gigant ukázal nové Pixely a také sluchátka Pixel Buds, se na webu objevila ke stažení aplikace Camera NX V7.1. Stojí za ní Charles_I z fóra XDA, a nejedná se o nic jiného, než o upravenou fotoaplikaci z nových Pixelů, kterou si můžete vyzkoušet i na vašem smartphonu. Vůbec nevadí, že nepoužíváte Pixel, na druhou stranu, u smartphonů jiných značek nebudete mít dostupné všechny funkce.

Aplikace však umí poměrně výrazně obohatit možností focení např. u Nexusu 5X s Androidem 7.1.2 Nougat. V telefonu tak funguje retušování tváře, AE/AF zámek či „pohyblivé fotografie“. Jedná se o variaci na obdobnou funkci u iPhonů (Live Photos), samotné pořízení statické fotky je doplněno krátkých videem. Funkce však zatím v aplikaci nefunguje úplně stoprocentně.

Mezi další změny patří pravidelné upozorňování na zapatlanou optiku, focení do bezztrátového formátu *.DNG či poskytování informací o tom, zda byl při pořízení fotografie použit blesk. Režim HDR+ je hned od spuštění aplikace aktivovaný automaticky. Zřejmě největší inovaci, portrétový režim, se v aplikaci spustit nepodařilo. Funkcve totiž vyžaduje samostatný koprocesor s kódovým názvem „Gouda“, který mají jen nové Pixely.

Pozn. red.: Verze Camera NX V7.1 ZSL enhanced je určena pro smartphony s Androidem 8.x, pro instalaci a spuštění zbývajících dvou verzí potřebujete alespoň Android 7.1.1. Vybranou verzi aplikace stahujte zde.

O nových Pixelech těsně po premiéře:

Zdroj zivesk

Diskuze (2) Další článek: DxOMark: Huawei Mate 10 Pro fotí lépe než iPhone 8 Plus i Galaxy Note 8

Témata článku: Google, , , , , , , , , , Google Pixel 2, Google Pixel 2 128 GB, Google Pixel 2 XL, Google Pixel 2 XL 128 GB, Spuštění, Live Photo, APK, Kódový název, Druhá strana, Americký gigant, Focení, #Android, F +, Krátké video, Pixel Buds,