Xperia XZ2 Compact se ukazuje poprvé jako prototyp. Místo kvádříku přijde vanička

S blížícím se termínem tiskové konference v rámci veletrhu MWC 2018 v Barceloně se ani Sony nedaří držet pod pokličkou všechny připravované novinky. Díky portálu XperiaBlog.net nyní uniká prototyp malého smartphonu Xperia XZ2 Compact.

Už samotné uvedení kompaktní verze v jarním termínu je poměrně překvapivé, protože Sony u Compactů v posledních letech dodržovalo roční interval a ukazovalo je vždy na podzimním veletrhu IFA v Berlíně. Dalším překvapením je vzhled zařízení, ačkoli je nutné brát v potaz, že jde o prototyp a leccos se ještě může do finální podoby změnit.

Klepněte pro větší obrázek

Compacty byly vždy zmenšeninou své předlohy, tedy hlavního modelu Sony. Teď to vypadá, že se novinka vydá vlastní cestou. Místo přísně seříznutých hran a těla pravidelného kvádru má být XZ2 Compact vaničkou s vystouplými zády a tenčím rámečkem. Tím nejspíš přijde i o čtečku v bočním tlačítku, která se má přestěhovat na záda. Proti fotografiím se mají ještě zmenšit rámečky nad a pod displejem.

Zdroje také uvádějí, že telefon má přijít o 3,5mm jack. Design je sice více méně subjektivní záležitostí, ale na snímku porovnávajícím Xperii Z5 Compact s prototypem Xperie XZ2 Compact se nám starší model zdá elegantnější. Uvidíme, zda se 26. února dohady potvrdí a novinka třeba nakonec vypadat úplně jinak.

Novinka má navázat na teprve půl roku starý model Xperia XZ1 Compact:

Diskuze (9) Další článek: Samsung vydal novou verzi mobilního prohlížeče. Naučil se spoustu nového

Témata článku: Sony, , , , , , , , , Compacty, Subjektivní záležitost, Pop, Roční interval, Jarní termín, Kvádřík, Připravovaná novinka, Tenký rámeček, Místo, Vanička, Nabíjecí stojánek, Subjekt, Pro +, Pravidelný kvádr, , Boční tlačítko