Z displeje maximum: prohlédněte si tyto 4K HDR samply na Samsungu Galaxy S8

Samsungy řady Galaxy S8 se sice mohou pyšnit certifikací Mobile HDR Premium, ovšem samotného HDR obsahu je zatím jako šafránu. Ty, kteří chtějí z displeje a hardwaru „vymáčknout maximum“, jistě potěší sbírka 10bit 4K HDR10 videí, která se objevila v tomto vláknu na Redditu, kde byl k nalezení i přímý odkaz na Google Disk s videosoubory ke stažení. Ty však musíte stáhnout hromadně, protože kvóta individuálních stažení již byla (dávno) překročena.

Co se týká samplů, jedná se o demo materiály posbírané od Samsungu, LG, Sony a BBC Planet Earth. A samotný HDR režim funguje pouze ve videopřehrávači od Samsungu (tedy žádný VLC, MX Player, apod.), a ten je třeba samostatně doinstalovat z Google Play. V mobilním obchodě ji hledejte pod názvem Samsung Video Library.

Ukázalo se, že videopřehrávač od Samsungu zvládne HDR přehrávat pouze ve formátu *.mp4, což je zřejmě příčinou toho, že HDR nefunguje u různých online videí, které jsou často distribuovány ve formátu *.mkv. A pokud přeci jen máte v domácí videotéce nějaká „emkávéčka“, bude třeba je převést do formátu *.mp4, např. pomocí FFmpeg. A co se týká balíku videí, při jejich sledování je doporučeno nastavit režim displeje na Kino AMOLED, jas na maximum a povolit „Zlepšovač videa“.

Pozn.red.: Soubory jsou hodně velké (často i přes 700 MB), takže se nám osvědčilo stahovat je po dvojicích.

Diskuze (2) Další článek: Nokia spustila produktovou lavinu. Po telefonech přichází chytré hodinky, váhy a tlakoměry

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, MX Player, Libra, Reddit, Hdr režim, Nalezení, Režim displeje, Sam, Mobilní displej, Max Pro, HD +, Galaxy s, HDR obsah, Samsung Galaxy s, Přímý odkaz,