Žádná křehotinka. Samsung chystá Galaxy S9 Active, takhle má vypadat

Stejně jako každý rok, i letos představí Samsung ještě odolnější verzi aktuálního vlajkového modelu. Bude jej nazývat Galaxy S9 Active a jeho oficiální představení máme očekávat v průběhu léta. Samsungu však již s předstihem unikly základní specifikace budoucího smartphonu, takže velkou neznámou zůstane až do jeho oznámení samotný design. Očekáváme však, že se S9 Active nebude od loňského Galaxy S8 Active moc odlišovat.

Telefon s modelovým označením SM-G893 na čelní straně nabídne 5,8" Super AMOLED displej s rozlišení 2 960 ×  440 pix. Hlavní změnou bude to, že zobrazovací panel nebude zahnutý, ale klasicky „rovný“. Pohled na použitý čipset však naznačuje, že se zřejmě i letos bude verze Active prodávat jen v USA. Telefon poběží na Snapdragonu 845 stejně jako ostatní americké „es devítky“.  V Evropě běží topmodely od Samsungu na Exynosu 9810. Novinka bude mít 4GB RAM a 64GB úložiště s podporou microSD karet.

První pohled na Samsungy řady Galaxy S9:

Na zadní straně bude umístěn jeden 12MPx fotoaparát s variabilní clonou, kamerka pro selfie bude osmimegapixelová. Mimo očekávaného „obrněného“ krytu s podporou odolnostního standardu MIL-STD810G je tak jedinou změnou nevyměnitelná baterie. V případě Galaxy S9 Active bude mít 4 000 mAh, tedy o 1 000 mAh více, než u základního Galaxy S9, resp. o 500 mAh více než Galaxy S9+ (recenze zde).  

Via GSMarena

Diskuze (4) Další článek: Rok nudlí? Každý třetí letos prodaný smartphone bude mít širokoúhlý displej 18 : 9

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9 256GB, Samsung Galaxy S9+, Samsung Galaxy S9+ 256GB, Průběh léta, Loňský Galaxy, Zadní strana, Použitý čipset, První pohled