Záloha ze smartphonů Huawei bude pohodlnější. Výrobce spouští vlastní cloud

Huawei je dalším z výrobců, který spouští vlastní cloud pro ukládání a zálohu dat svých uživatelů. Služba má název Huawei Mobile Cloud a je dostupná pro všechna chytrá zařízení s operačním systémem, která spotřebitelská divize Huawei produkuje, tzn. smartphony, tablety i notebooky. Uchovávat lze osobní informace, dokumenty, fotografie, videa a v případě výměny zařízení za nové je obnovit ze zálohy.

Výrobce se zaměřuje zejména na bezpečnost uchovávaných dat. Pro ochranu dat v rámci Huawei Cloudu společnost používá systém šifrování mezi zařízeními, přístup k datům navíc uživatel získá pouze prostřednictvím svého Huawei ID. Evropským zákazníkům firma garantuje, že jejich data zůstanou uložena na evropských serverech a nikdy tedy neopustí území EU.

Pro fotky je určeno cloudové album, které umožňuje nahrávat, prohlížet a upravovat fotografie z různých zařízení Huawei. Cloud dokáže rozpoznat fotografie a videa ze stejného časového období a zařadit je do jedné složky. Aktivací tohoto alba můžete uvolnit lokální paměťové úložiště v telefonu. K dispozici je 5 GB volného prostoru, další prostor bude možné dokoupit.

Jak pracovat s Huawei Cloudem:

Diskuze (18) Další článek: Samsung spustil vlastní komunitní web: proberte své zkušenosti s ostatními

Témata článku: Huawei, , , , , , Žal, Evropský zákazník, Huawei ID, SMA, Huawei Mobil, Huawei Cloud, Chytré zařízení, Fotografie, #Huawei, Data, Výrobce, Zařízení, Spotřebitel, Operační systém, Spoušť, Volný prostor, Osobní informace