Změny jsou tady, hra Pokémon Go spustila nové stadióny. Jak ovlivní hru?

Jak jsme vás již před několika dny informovali, hra Pokémon Go prodělala několik zásadních změn. Ty se týkají zejména režimu více hráčů (Raidy) a velkými změnami prošel i systém gymů (tj. herních „stadionů“). Samotné gymy byly několik dní uzavřené, ovšem v průběhu dnešní noci se hráčům opět otevřely. Jaké jsou tedy novinky z hraní, a má smysl se ke hře Pokémon Go ještě vracet?

Do gymů nově umístíte maximálně šest pokémonů, každý však musí být jiného druhu. Za každou hodinu, kterou váš pokémon stráví bráněním, dostanete jeden zlaťák. Ale až tehdy, jakmile jej z gymu odstraní hráč jiného týmu. To samozřejmě znamená, že některé dny budete mít hody, jiné zase přijdete na mizinu. Stejné je to i tehdy, pokud bude pokémon bránit méně, než hodinu. Nedostanete nic.

Změny ve hře Pokémon Go ve zkratce:

  • do jedné gym umístíte maximálně 6 pokémonů (každý musí být jiný)
  • pokémoni ztrácejí morálku prohrami a postupem času
  • morálka jde obnovit krmením jakéhokoliv „ovoce“, ke gym se však musíte znovu osobně dostavit
  • dobití plně obsazené nepřátelské gym trvá 15 - 25 minut
  • z gym získáváte odznaky, u nichž na dálku vidíte morálku vašeho pokémona
  • odznaky mají několik úrovní, čím větší, tím více itemů z gym dostanete
  • mezi soubojích v gym lze „točit“ herní itemy
  • jakmile se vám vrátí poražený pokémon, dostanete 1 zlaťák za každou hodinu, kterou strávil v „tělocvičně“
  • Raidy (tzv. nájezdy) jsou zatím v betatestu pro hráče s úrovní 35+
  • jeden „Raid Pass“ dostanete zdarma každý den (pokud žádný nemáte), „Premium Raid Pass“ lze zakoupit za 100 zlatých


U všech pokémonů v gymech můžete vidět, jak dlouho tam jsou, a zda byli „nakrmeni“. Použitím „berry“ zvyšujete morálku pokémonů, která klesá prohrami v soubojích s pokémony hráčů zbývajících dvou týmu a také časem. Je třeba proto čas od času obhlédnout vaše posilovny a opět je o něco vylepšit. S klesající morálkou klesá jejich CP (potažmo síla), za „nakrmení“ (i jiných pokémonů z vašeho týmu) dostanete 20 stardustu a vzácně pak jedno candy daného pokémona.

Pokud se poprvé dostanete do kontaktu s novou gym, dostanete odznak, který reprezentuje vaše výsledky na tomto místě dosažené. K „badgům“ se dostanete přes profil, a pokud je zde ikona pokémona, znamená to, že v této posilovně máte umístěného i svého zástupce. U pokémona vidíte i aktuální stav jeho morálky. Bohužel, současná verze soubojů má spoustu chyb, problém je s generováním „charge“ úroků i se střídáním pokémonů. Souboje tedy v tuto chvíli působí hodně chaoticky. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Odznaky z gymů a schematické vyobrazení všech vámi navštívených gymů v herní mapě

Badge mají několik úrovní, začínáte od obyčejné, ovšem za umístění pokémonů, krmení a souboje dostáváte body, které vám badge vylepší na bronzovou, stříbrnou a později zlatou. Čím vyšší hodnocení, tím více itemů získáte při otočení „diskem“, u „cizí“ gym dostanete 2 itemy, u vaší se základním bonusem jsou to již 4. Vaše aktivita přijde vhod i u Raidů, čím jste více aktivní, tím více věcí můžete získat.

Pokud budete dobíjet nepřátelskou gym, počítejte s tím, že se bude souboj opakovat 6 - 7 krát. A to v pořadí, v jakém byly do gym umístění pokémoni. V průběhu bojů ale můžete otáčet „diskem“ a získat další herní itemy, takže dobývání není „ztrátou času“. Dobití plné gym nyní trvá v průměru od 15 do 25 minut, pozdější kola jsou již jednodušší, protože několikrát poražení pokémoni mají daleko menší CP a jsou tedy celkově slabší. Jakmile jim klesne morálka na nulu, při další porážce gym opouštějí.

Další velkou změnou jsou Raidy, tzv. nájezdy na pokémony, kteří dočasně „obsadí“ gym a na vás je, abyste je porazili a získali možnost pokémona odchytit a některé další herní itemy, včetně těch úplně nových. V současné době jsme se k Radiu ještě nedostali, jakmile budeme mít „to štěstí“, informace do článku doplníme. V současné době probíhá beta test raidů pro hráče na úrovních 35+, raidy mají být v příštích dnech pomalu rozšiřovány na širší spektrum hráčů.

Velký update vdech hře Pokémon Go „druhý dech“. Už časně zrána bylo v ulicích vidět zvýšené množství hráčů, otázkou však je, zda to není jen ze zvědavosti. Zda hra Pokémon Go získá alespoň část ztracených hráčů zpět, bude zřejmé až s odstupem času. 

Diskuze (2) Další článek: Výrobce Alcatelů má další lukrativní zakázku. Bude se podílet na výrobě luxusních mobilů Vertu

Témata článku: , , , , , , , Zvýšené množství, Dobývání, TechCrunch, Nov, Herní mapa, Stadio, SPU, Zásadní změna, Dobití, Aktivita, Druhý dech, Hra, Herní itemy, Krmení, Jak, Vysoké hodnocení, Příští den, Raid,