Známý fototest má nového krále. Ocenil všestrannost foťáku nového Mate 40 Pro

Netrvalo ani čtvrt roku a dosud nejlepší fotomobil podle testu DXOMARK – Xiaomi Mi 10 Ultra – musel svůj titul odevzdat do rukou nového vládce. Tím se stal včera představený vlajkový model Huawei Mate 40 Pro. Uznávaný žebříček ovládl s bodovým skóre 136 a o tři body tak překonal dosavadní jedničku. Zároveň se 104 body zvítězil také v samostatně testované kategorii nejlepší selfie foťák.

Sestavení fotoaparátu Huawei Mate 40 Pro:

  • primární: 50 Mpx, 1/1,28 palce, 2,44 um, f1.9, 23 mm
  • širokoúhlý (Cine): 20 Mpx, 1/1,54 palce, f1.8, 18 mm
  • teleobjektiv: 12 Mpx, 1/3,56 palce, f3.4, 125 mm (periskop 5× optický zoom), OIS
  • pomocný: pro laserové zaostřování AF

DXOMARK od letoška boduje fotomobily ve třech kategoriích, z nichž poté spočítá vážený průměr – statické foto, zoom a video. Mate 40 Pro získal v těchto disciplínách 140, 88 a 116 bodů.

Testeři pochválili zejména široký dynamický rozsah, díky čemuž se telefon hodí pro fotografování v horších světelných podmínkách. Dobře zvládá i další disciplíny. U širokoúhlého záběru je ceněna malá míra deformace obrazu, u zoomu zase celková kvalita snímku, i přes to, že některé jiné smartphony dokážou nabídnout ještě vyšší míru přiblížení nebo širší úhel záběru.

V kategorii videa jde podle hodnocení fototestu o aktuálně nejlepší mobil pro natáčení. Kamera vyniká dobrou mírou eliminace šumu, ale nikoli na úkor ztráty detailů, dále efektivní elektronickou stabilizací obrazu a plynulým kontinuálním doostřováním.

Diskuze (56) Další článek: Seznamte se s podzimními novinkami Huawei. Na většinu si musíme nechat zajít chuť

Témata článku: Huawei, , , , Všestrannost, F +, Foťák, Cin, Fototest, Palec, Nový král, Pro +